Mindfulness & Yin Yoga

Simpelweg aanwezig zijn bij wat er is. Je weet hoe heerlijk dat voelt, bv. als je geconcentreerd met iets bezig bent, als je geniet van de natuur of van muziek. Dat zijn de momenten waarop je innerlijke rust ervaart.

Meditatie en mindfulness (aandachttraining) biedt je eenvoudige oefeningen die je helpen om innerlijke rust te vinden bv. als je erg druk bent, als je vaak piekert, slecht slaapt. Ze helpen ook goed bij stress, bij een uitgeblust gevoel, burnout, angst en bij depressieve gedachten en gevoelens.

Met mindfulness oefeningen kun je de rust in jezelf opzoeken. Je leert om met vriendelijke en niet veroordelende aandacht met jezelf om te gaan. Opmerken van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen zonder dat je erdoor wordt meegesleept, bv. piekeren. Zonder dat je blijft hangen in negatieve gedachten. Niet meer vechten tegen maar ruimte maken voor gevoelens die je liever uit de weg gaat omdat ze ongemakkelijk of pijnlijk voor je zijn. Niet altijd meer reageren op je automatische piloot. Dan kun je ontspannen en je energie gaan gebruiken voor wat jij echt belangrijk en waardevol vindt in je leven.

Door mindfulness oefeningen een plaats in je leven te geven:

  • ga je meer genieten van het leven van alledag en laat je je niet meer zo opjagen door jezelf of anderen
  • ga je beter om met stressvolle situaties en ingrijpende gebeurtenissen
  • zak je niet meer zo gemakkelijk weg in negatieve gedachten en gevoelens
  • ga je minder piekeren, kun je je beter ontspannen en beter slapen!

Ik verzorg zeer regelmatig Mindfulness en Mindfulness & Yin yoga trainingen, cursussen, workshops. Ontspannen in een veilige sfeer met persoonlijke aandacht.

Bel of mail gerust voor meer informatie over de trainingen, lessen of met vragen of de trainingen, lessen voor jou passend zijn.


Programma Najaar 2021 en Voorjaar 2022

Cursus van 10 Yin yoga & Mindfulness lessen Najaar 2021
Een heerlijke diepe ontspanning voor lichaam & geest!
Yin yoga is een eenvoudige, toegankelijke en zeer diep ontspannende vorm van yoga. Je doet alleen zittende en liggende oefeningen, gericht op diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Je hoeft niet lenig te zijn of ervaring te hebben. Na de zomer zijn er 10 lessen van anderhalf uur aan in een prettige, informele en veilige sfeer.  Maximaal 11 deelnemers (i.v.m. de corona maatregelen). De lessen zijn op 10 vrijdagmiddagen van 15.00 tot 16.30 uur in de yoga groepslessenzaal van Ludis in Dwingeloo. De lessen zijn op 17 en 24  september, 1, 8, 15 en 29  oktober, 5, 12, 19 en 26 november 2021. Kosten voor 10 lessen: 135 euro. Gespreid betalen is mogelijk. Als je financieel moeilijk zit, is korting mogelijk.
Mail of app me en je ontvangt vrijblijvend de Informatiefolder. 

Mindful Bootcamp in de buitenlucht Voorjaar 2022
Ideaal als je een combinatie van Inspanning en Ontspanning zoekt. Het is een speelse combinatie van workout oefeningen, vinyasa, hatha & yin yoga en mindfulness. We verzorgen voor de zomer 2022 een reeks van 5 lessen op de zondagochtend. De lessen duren 5 kwartier op een buitenlokatie in Dwingeloo. Bij slecht weer gaan we naar binnen. Alle oefeningen  en yogahoudingen worden aangepast aan ieders mogelijkheden, je hoeft niet lening & sportief te zijn of er ervaring mee te hebben. Heb je wel ervaring, dan zorgen we voor voldoende uitdaging!  De lessen worden verzorgd door Monique Uneken (Fysioplus) en mij  App of mail me voor de info flyer.

Anti- stress Training  Ontspannen & Mindfulness Voorjaar 2022
Samen met fysiotherapeute Monique Uneken verzorg ik in het voorjaar van 2022 weer deze training. Op 6 ochtend of middagen van 14.30 tot 17.00 uur. In deze training staat het groepsproces centraal. Samen onderzoek je wat jou ongewenste stress geeft en hoe je ermee kunt omgaan. Actief bewegen, yin yoga en mindfulness oefeningen zijn onderdeel van de training.
Lokatie: Fysioplus Dwingeloo, Bruges 17. De data worden in het najaar van 2021 gepubliceerd. De kosten zijn ca 165 euro. 
App, bel of mail me voor de informatieflyer.

Individuele mindfulness training
Een individuele training is mogelijk als je liever niet in een groep zit. Als je interesse hebt, bel of mail me gerust.

Mindfulness Terugkomavonden
Niet iedereen wil na een Mindfulness training een intensief vervolg. Maar het is wel fijn om zo nu en dan met anderen in een groep Mindfulness oefeningen te doen.Ter inspiratie of om de eigen mindfulness beoefening weer op te pakken. Je kunt je per avond opgeven. In verband met corona zijn er voorlopig geen terugkomavonden gepland. In voorjaar 2022 worden als het kan weer avonden georganiseerd.

Als je interesse hebt of je alvast wilt aanmelden, app, mail of bel me gerust.