Mindfulness & Yin yoga

MINDFULNESS

Simpelweg aanwezig zijn bij wat er is. Je weet hoe heerlijk dat voelt, bv. als je geconcentreerd met iets bezig bent, als je geniet van de natuur of van muziek. Dat zijn de momenten waarop je innerlijke rust ervaart.

Meditatie en mindfulness (aandachttraining) biedt je eenvoudige oefeningen die je helpen om innerlijke rust te vinden bv. als je erg druk bent, als je vaak piekert, slecht slaapt. Ze helpen ook goed bij stress, bij een uitgeblust gevoel, burnout, angst en bij depressieve gedachten en gevoelens.

Met mindfulness oefeningen kun je de rust in jezelf opzoeken. Je leert om met vriendelijke en niet veroordelende aandacht met jezelf om te gaan. Opmerken van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen zonder dat je erdoor wordt meegesleept, bv. piekeren. Zonder dat je blijft hangen in negatieve gedachten. Niet meer vechten tegen maar ruimte maken voor gevoelens die je liever uit de weg gaat omdat ze ongemakkelijk of pijnlijk voor je zijn. Niet altijd meer reageren op je automatische piloot. Dan kun je ontspannen en je energie gaan gebruiken voor wat jij echt belangrijk en waardevol vindt in je leven.

Door mindfulness oefeningen een plaats in je leven te geven:

  • ga je meer genieten van het leven van alledag en laat je je niet meer zo opjagen door jezelf of anderen
  • ga je beter om met stressvolle situaties en ingrijpende gebeurtenissen
  • zak je niet meer zo gemakkelijk weg in negatieve gedachten en gevoelens
  • ga je minder piekeren, kun je je beter ontspannen en beter slapen
Op 5 maart  2024 start er weer een Mindfulness training met als thema: Minder piekeren en meer ontspannen. Acht praktische lessen van anderhalf uur. Tevens heb je toegang tot het online platform waar alle ingesproken Mindfulness meditaties staan, waarmee je gemakkelijk thuis kunt (blijven) oefenen.
Bij voldoennde belanggstelling start er in september 2024 weer een groep. Nadere info? App of mail me.YIN YOGA
Yin yoga is een zachte vorm van yoga, geheel gericht op het ontspannen van het lichaam. Je hoeft voor deze vorm van yoga niet lenig te zijn.

Ik verzorg zeer regelmatig Mindfulness lessen en Yin yoga trainingen, cursussen, workshops. Ontspannen in een veilige sfeer met persoonlijke aandacht.  De volgende activiteiten zijn gepland:

Yin yoga & Mindfulness lessen start september 2024
In de derde week van september start er weer een reeks van 10 lessen op de vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur in de yoga & groepslessenzaal van Ludis in Dingeloo. Nadere info kun je bij mij krijgen, ik kan je ook de informatiefolder toesturen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Zachte yoga voor 60 plussers start januari 2024
Yin yoga en herstellende (restorative) yoga zijn zeer zachte vormen van yoga gericht op ontspanning, herstel en vermindering van pijjnklachten. In begin 2025 start er bij voldoende belanstelling een groep in Dwingeloo, 8 dinsdagen van 16.30 tot 18.00 uur.  Als je nadere informatie wilt, app, mail of bel me gerust. Ik kan je de informatiefolder toesturen.
Als je jonger bent dan 60 jaar en moet herstelen van blessures of pijnklachten hebt, neem dan even contact met me op over de mogelijkheden om mee te doen.

Bel of mail gerust voor meer informatie over de trainingen, lessen of met vragen of de trainingen & lessen voor jou passend zijn.

Individuele Mindfulness training
Een individuele training is mogelijk als je liever niet in een groep zit. Als je interesse hebt, bel of mail me gerust.