18 Jun 2012
Lekker in je vel en tevreden over je gewicht

Ieder jaar een keer een paar kilootjes kwijtraken door dieet of maaltijdvervangers kan geen kwaad. Sterk schommelen in gewicht - het jojo-en-  is wel ongezond. Meestal wissel je dan streng lijnen en "normaal" eetpatroon met elkaar af. Streng lijnen is ongezond voor je lichaam en voor je geest. Je loopt het risico op tekort aan essentiele voedingsstoffen en voedingsvezels, met vermoeidheid en darmproblemen als gevolg. Je stofwisseling gaat er blijvend van op "spaarbrander" stand, je wordt zwaarder ondanks dat je "gewoon" eet. Het ondermijnt je zelfvertrouwen, want streng lijnen hou je nooit lang vol...weer niet gelukt....

Stop met lijnen en dieten! De essentie van mijn begeleiding is:

  • beschouw je lichaam en je gedachten over jezelf met mildheid.
  • staak de strijd en sluit vrede met je lichaam.
  • onderzoek wanneer en waarom je meer eet dan goed voelt.
  • bv. als je eet uit onrust, verdriet, eenzaamheid, troost, beloning.
  • leer belemmerende denkpatronen en zelfbeelden te herkennen en te laten gaan.
  • schakel langzaam over op een gezondere levensstijl die bij jou past.
  • stop ermee je druk te maken over je gewicht.
  • 5 % blijvend gewichtsverlies per jaar doet zoveel meer voor je gezondheid en je zelfvertrouwen

Geinteresseerd in deze aanpak: bel of mail me gerust. 06 13604362 of info@praktijklifestyle.nl

Mw drs Ron Root, coach& counselor& therapeut in Diever.  Lid beroepsvereniging Psychosociaal werk LVPW en Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland BGN. Consulten worden deels vergoed uit de aanvullende verzekering.