Niemand meer ziek van stress!Onder dit motto is in het voorjaar 2018 een campagne gestart om stressklachten te voorkomen.
Deze campagne doe ik samen met fysiotherapeute Monique Uneken van Fysioplus Diever/Dwingeloo.

Stress is op zich niet ongezond! Alleen als je te lange tijd te veel belast bent, ontstaan de eerste signalen van stressklachten.
Bv. hoofdpijn, stijve nek en schouders, slechter slapen, meer piekeren, kort lontje, somber gevoel.
Als je dat negeert en stug doorgaat, kom je in de problemen: je wordt steeds meer moe, klachten verergeren, je kunt niet meer uitrusten en ontspannen....en als je verder doorgaat dreigt de burn-out.
Maar ben je je tijdig bewust van die eerste signalen van stressklachten en doe je snel de juiste acties, dan voorkom je dat je overbelast, overwerkt, overspannen of burn-out wordt.

Onze campagne gaat jou helpen om je tijdig bewust te worden van stressklachten en reikt jou de middelen aan om de stress de baas te worden en te blijven.

Wat kun je van ons verwachten?

*STRESS TEST
 Je kunt de test HIER downloaden!
De stresstest geeft jou meteen inzicht hoe het met jouw stress gesteld is. Het vertelt je welke stressveroorzakers een belangrijke rol spelen in jouw leven.

De meest voorkomende stressveroorzaker is onvoldoende rust & ontspanning, bv. altijd maar doorgaan, slecht slapen, piekeren.
Maar ook stressvolle denkgewoonten spelen vaak een rol, bv. altijd iets van jezelf moeten. Conflicten en altijd tijd tekort komen zijn stressveroorzakers.
En wat denk je van: te weinig voor jezelf opkomen en anderen over je grenzen laten gaan?
Ongezonde werk- en leefgewoonten maken je kwetsbaar voor stress, bv. te veel alcohol, te weinig beweging. 
De combinatie van veel werken, weinig pauzes nemen en te weinig slapen is een stressveroorzaker!
Belastende omstandigheden geven vaak veel stress, bv relatieproblemen, schulden, mantelzorg, eenzaamheid, verlies van een dierbare, reorganisatie op het werk.

* Persoonlijk ADVIES gesprek
Vind je het fijn om van Monique en mij een persoonlijk advies te krijgen over het omgaan met stress in jouw situatie? Je bent welkom voor een gratis adviesgesprek met ons beiden.

* WORKSHOPS
Workshop Ontspannen en beter slapen"op 22 september 2018 (vol)
In deze workshop gaan we naast informatie en vragen over dit onderwerp, vooral praktisch aan de slag. Met allerlei eenvoudige oefeningen waarmee je jezelf kunt ontspannen. Deze oefeningen kun je daarna ook thuis doen. Monique en Ron verzorgen deze workshop samen. De workshop vindt plaats op zaterdag 22 september van 13.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek van Diever (Dingspil 10 bij Stad en Esch dus niet het  Dingspilhus). We hebben voor 12 deelnemers plek. Het is GRATIS, wel vantevoren bij ons aanmelden.

Workshop "Ontspannen en beter slapen" wordt herhaald op zaterdag 10 november 2018 (vol)
De workshop is GRATIS. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Graag vantevoren bij ons aanmelden!

Workshop "Stress de baas!!" op zaterdag 9 februari 2019 ( je kunt je nog aanmelden)
Met meer ontspanning leren omgaan met stress situaties in je priveleven of op je werk. In deze workshop gaan we vooral praktisch aan de slag met situaties uit het dagelijks leven. Het programma volgt nog. De workshop is GRATIS en vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur in de nieuwe praktijkruimte van Fysioplus in Dwingeloo. graag wel vantevoren aanmelden! We hebben plek voor 12 deelnemers.


Wil je informatie ontvangen over de workshops, je aanmelden of heb je een suggestie voor een thema voor een workshop, stuur een mailtje naar info@praktijkajroot.nl