Psychosociale hulp

Soms zit het niet mee. Je voelt je ontevreden over jezelf, je situatie. Je hebt gevoelens van angst, verdriet, eenzaamheid, depressieve gevoelens. Verlies, conflicten of echtscheiding komen op je pad. Je bent in een burn out terecht gekomen.

Je hebt steeds dezelfde problemen met anderen. Je bent snel boos en geirriteerd en weet niet waarom. Je hebt problemen in je relatie, je gezin, je familie of op het werk. Een onbestemd gevoel dat het niet goed zit overvalt je. Je zoekt naar zin en zinvolheid. Je vraagt je af hoe je verder moet.

Ik bied je laagdrempelige psychosociale therapie.

Je kan jouw verhaal kwijt. In een veilige omgeving kun je je emoties uiten. Met mijn begeleiding verken, onderzoek en verhelder je wat er speelt. Ik begeleid je in het herkennen, ervaren en laten gaan van eventuele belemmerende patronen & gedachten. Bij het contact maken met gevoelens die je liever uit de weg gaat omdat ze zo pijnlijk zijn. Zodat er in jou weer ruimte ontstaat voor een andere blik en nieuw gedrag. Ik ondersteun je bij het uitproberen daarvan. Zodat jij op eigen kracht weer verder kunt, je je leven weer zin en inhoud kunt geven. Bij traumabehandeling werk ik met EMDR. Ik licht je vantevoren uitgebreid voor over deze behandelwijze.

Ik luister met een open en onbevangen houding. Je kunt alles zeggen en uiten. Ik ga vertrouwelijk om met wat je me vertelt.

We beginnen met het intake gesprek. Om jouw levenssituatie in kaart te brengen. Om de aanpak samen te bespreken. Om een start te maken. Het aantal sessies bepalen we in onderling overleg. We evalueren steeds na een aantal sessies hoe verder. Vaak zijn 3 tot 8 sessies voldoende om je eigen weg te vinden en te gaan. Soms is het nodig dat we samen een wat langer traject hebben. Emailconsult is mogelijk.

Psychosociale therapie is begeleiding om zelf de regie te nemen over jouw leven. Om te begrijpen en te ervaren wat er speelt. Om te ontdekken wat jij wilt en kunt. Om nieuw gedrag te ontdekken en uit te proberen. Om door je problemen sterker te worden. Om niet meer te vechten tegen de onvermijdelijke pijn en verdriet in je leven. Om te gaan doen wat jij echt belangrijk en waardevol vindt in je leven.