06 Jun 2012
Psychosociale hulp voor het leven van alledag

Er is veel beweging bij verzekeraars over hulpverlening onder invloed van bezuinigingen in de zorg. Gelukkig wordt op dit moment psychosociale hulp door bij beroepsvereniging LVPW aangesloten hulpverleners nog gedeeltelijk vergoed. Over een aantal jaren (?) zullen alleen nog psychiatrische behandeling en psychotherapie gedeeltelijk vergoed worden.

Soms weet je je geen raad met problemen die op je levenspad komen. Ook niet met hulp van familie, vrienden, collega's....Dat kan ons allemaal overkomen! Psychotherapie is dan meestal niet nodig...Maar het helpt wel om hulp te zoeken en er niet in je eentje mee te blijven zitten. Voorkomen dat het je leven van alledag geheel gaat beheersen en dat je er ziek van wordt.

Dan kan counseling je vaak wel helpen, een aantal gesprekken waarin je deskundig en zorgvuldig begeleid wordt in je zoekproces. Zodat jij het weer op een rijtje krijgt. Belemmerende gedachten en zelfbeelden gaat herkennen en loslaten. Je ontdekt wat je wilt en hoe. Je snel op eigen kracht weer verder kunt.

Praktijk voor Lifestyle Coaching. Mw drs Ron Root. Coach & Counselor & Therapeut.  Psychosociale hulp in Diever, Drenthe.